Parrot World
Dobro dosli na nas forum namenjen svim ljubiteljima pernatih zivotinja. Razmenite iskustva, pitajte i druzite se sa nama Smile Da bi videli kompletan sadrzaj foruma, morate se registrovati

ELIOT FAZAN

Ići dole

ELIOT FAZAN Empty ELIOT FAZAN

Počalji  pufnica taj Sub 08 Sep 2012, 16:21

Pra domovina ove rase je istočna Kina. U Evropu je donešen 1880. godine i to u Francuskoj. Danas je veoma teško naći ovu rasu u prirodi, i to zbog čoveka koji postepeno uništava prirodno stanište ove rase. Dužina mužjaka je 80 cm a koka je60 cm. Kod Eliot fazana gornji deo glave je siv sa braonkastim dodacima. Kresta je crvena ,kljun žute boje a oči smedje narandžaste. Grlo i donji deo , ispod vrata, je mat crne boje. Perje vrata i potiljka je srebrnasto sive boje. Vrat je oivičen crnim prstenom na donjem delu. Posebno se ističe prednji deo vrata koji je metalno modre boej. Prednji deo ledja,grudi i krila su crvenkasto braon boje sa belim odrubom i crnim trakama. Krila su duga 23cm. Stomak je beo. Rep se sastoji od 16 pera svetlo sive boje sa crvenkasto braonkastim prugama. Dužina repa kod mužjaka je 40 cm, a kod koka je 30cm. Noge su srednje veličine sive boje. Ženka eliot fazana je jednostavnija kao i koke drugih vrsta fazana. Glava je sivosmedja sa crvenkastosmedjim temenom. Oči su smedje boje a kljun svetlo smedj. Deo ispod kljuna i prednji deo vrata je crne boje. Ramena su crvenosmedja a ledja su pegava. Grudi su prekrivene smedjim perjem sa belim rubovima koji se ka stomaku šire i prelaze u jednu belu celinu. Noge su sive boje. Po temperamentu ova rasa je veoma tiha i plašljiva. Njegovo stanište bilo je borova šuma,planinski predeli.
Medjutim polako su prešli da žive na novoj teritoriji kao što su šumske poljane,mesta sa nižim borovima i papratima. Ono što se za sigurno zna ovo je rasa koja ne migrira,već kada upozna svoje stanište tu ostaje. Slab je letač, a letenje podseća na let tetreba. Troši vrlo malo hrane ali voli što raznovrsniju hranu. Vreme parenja počinje polovinom marta. Mužjaku se kresta nabubri i krilama neprimetno treperi. Ženki prilazi bočno, a ako ženka nije spremna za parenje on pokazuje agresivnost. Ženka snosi jaja u večernjim satima i to svaki drugi dan do kraja maja. Nakon 25.dana legu se mladi koji su veoma plašljivi i nežni. Nakon 6.meseca dobijaju boju a sa godinu dana postaju polno zreli. Veoma brzo se prilagodio našoj klimi a samim tim odgajivači ih čuvaju bez ikakvih problema. Jedino što ova vrsta zahteva je da u volijeri ima nekiliko žbuna i neko drvo.
Težina mužjaka je 1kg, a ženke 600 gr.
Prstenuju se sa 13-13mm.

ELIOT FAZAN Eliotfazan

pufnica
pufnica

Broj poruka : 263
Reputation : 20
Datum upisa : 25.05.2012
Godina : 31
Lokacija : Titel

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu