Parrot World
Dobro dosli na nas forum namenjen svim ljubiteljima pernatih zivotinja. Razmenite iskustva, pitajte i druzite se sa nama Smile Da bi videli kompletan sadrzaj foruma, morate se registrovati

MIKADO FAZAN

Ići dole

MIKADO FAZAN Empty MIKADO FAZAN

Počalji  pufnica taj Sub 08 Sep 2012, 16:28

Pra domovina ove lepe rase je Tajvan. Mikado fazan je dugo bio nepoznat ornitolozima bez obzira što je boravio na malom prostoru. Prvi put je u Evropi uvežen 1912. godine. Mikado fazan je jako sličan eliot fazanu samo što ga plava purpurna boja tela odvaja u novu vrstu fazana. Dužina mužjaka je 90cm a koke je 55cm. Licu je crvene boje,kljun srednje veličine žućkaste boje. Oči su crvenkasto-smedje boje. Znači glava,vrat,ramena i grudi su plave boje sa crnim pegama. Veća pokrovna pera krila su crna sa belim rubovima tako da čine jednu belu traku na krilima. A manja pokrovna pera krila kao i pera donjeg dela ledja su crna sa metalno plavim ivicama. Dužina krila je oko 22cm . Dužina repa kod mužjaka ja 50cm a kod ženke 20cm. Rep se sastoji od 16 .pera teget-crne boje sa poprečnim prugama bele boje. Noge su tamno sive sa jakim mamuzama. Ženka je naravno jako slična ženki eliot fazana stim što je tamnije boje. Glava i vrat su zelenkasto smedje boje. Ledja do repa su crna sa ridjim pegama i beli šarama. Na krilima,koja su oko zelenkasto sive a bokovi beličaste boje.Repna pera su smedje boje sa sivi ivicama i crnim pegama.
U prirodi mikado fazan živi u mešovitim šumama, strmim proplancima i dolinama.
Negovo zavodjenje ženki sastoji se od dugo posmatranja sa ponositim držanjem i nakostrešenim perima.
Ishrana fazana sastoji se od mešavine žitarica uz zeleniš i larvi insekata.
Svojim izgledom i prilagofjavanjem, lako zadobija ljubav i veliku pažnju od odgajivača, i dalje spada u retke vrste fazana.
Mužjak je težak oko 1.3kg a ženka oko 1kg
Prstenuju se sa 13-13mm

MIKADO FAZAN Mikadofazan

pufnica
pufnica

Broj poruka : 263
Reputation : 20
Datum upisa : 25.05.2012
Godina : 31
Lokacija : Titel

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu