Parrot World
Dobro dosli na nas forum namenjen svim ljubiteljima pernatih zivotinja. Razmenite iskustva, pitajte i druzite se sa nama Smile Da bi videli kompletan sadrzaj foruma, morate se registrovati

Kakadu Gofin

Ići dole

Kakadu Gofin

Počalji  sunajko taj Ned 04 Jul 2010, 14:53



Prirodno stanište Gofin papagaja: Tanimbar ostrva, Indonezija.


Gofin živi u šumama i šumskim oblastima ali se može videti i u oblastima gde žive ljudi.
Ova vrsta papagaja je ozbiljno ugrožena zbog trgovine ovim pticama i uništavanja njihovog prirodnog staništa.


Sezona parenja Goffina je moguća tokom cele godine. Nose 2 jaja, koja su dimenzija 28,4 mm.
Odrasle ptice u početku su stidljive i povučene ali vrlo brzo se pripitome.
Kavez za ptice mora biti sa ojačanim žicama i prostran. U zimskim uslovima ove ptice podnose temperature do 5°C.


Hrane se raznim semenjem, suncokretom, zobom, pšenicom, heljdom i pirinačem, kuvanim kukuruzom, raznim vrstama voća i povrća, sveže cveće i pupoljcima.


Period parenja Goffina počinje u maju, nose od 2 do 4 jaja, period inkubacije od 28 dana; vreme do potpunog operjavanja je 8 nedelja.

avatar
sunajko
Moderator
Moderator

Broj poruka : 274
Reputation : 17
Datum upisa : 21.12.2009
Lokacija : Bački Brestovac 0612811366

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu