Parrot World
Dobro dosli na nas forum namenjen svim ljubiteljima pernatih zivotinja. Razmenite iskustva, pitajte i druzite se sa nama Smile Da bi videli kompletan sadrzaj foruma, morate se registrovati

Join the forum, it's quick and easy

Parrot World
Dobro dosli na nas forum namenjen svim ljubiteljima pernatih zivotinja. Razmenite iskustva, pitajte i druzite se sa nama Smile Da bi videli kompletan sadrzaj foruma, morate se registrovati
Parrot World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crvena rozela (Platycercus Eximius)

+15
Ikkacle
zako
ranjang
zeksin
imred
goranm
hadzijazlatko
jurić daniel
noname
Josić
marijana
Djuric
jonel
sunajko
Admin
19 posters

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 Empty Re: Crvena rozela (Platycercus Eximius)

Počalji  imred Čet 30 Maj 2013, 21:25

goranm ::pozzz
imam jedan par rozela,ona je pocela da sad nese jaja,ima dva komada za sada,ceo dan je u kucici,al kad dodje noc ona izadje iz kucice i bude sa muzijakom na kucici spava,,pa se bojim da se jaja nehlade tako,dal je to normalno kod njih/preko dana toplo a uvece ohlade
hvala
pozzz

Gorane jel ista situacija ili je mozda legla na jaja,pozzz

imred

Broj poruka : 514
Datum upisa : 06.12.2012
Godina : 64

Nazad na vrh Ići dole

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 Empty pitanje

Počalji  zeksin Ned 02 Jun 2013, 19:33

Želim da vas pitam za savet: imam par rozela koje prvi put imaju jaja (ženka je mlada od prošle godine a mužjak ima 4 god) inače danas je 21 dan kako ženka sedi a nema ništa,zanima me koliko čekati pre nego što im budem dirao jaja. Kontam da ostavim još nedelju dana pošto imaju 7 jaja al početnik sam pa mi treba pomoć (ženka je lepo sedela,jako malo izlazila samo da jede i obavi nuždu)...
zeksin
zeksin

Broj poruka : 21
Datum upisa : 14.05.2013
Godina : 40

Nazad na vrh Ići dole

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 Empty Re: Crvena rozela (Platycercus Eximius)

Počalji  imred Ned 02 Jun 2013, 20:08

zeksin ::Želim da vas pitam za savet: imam par rozela koje prvi put imaju jaja (ženka je mlada od prošle godine a mužjak ima 4 god) inače danas je 21 dan kako ženka sedi a nema ništa,zanima me koliko čekati pre nego što im budem dirao jaja. Kontam da ostavim još nedelju dana pošto imaju 7 jaja al početnik sam pa mi treba pomoć (ženka je lepo sedela,jako malo izlazila samo da jede i obavi nuždu)...

Kolega uzmi jaja i lampiraj,ako su providna (nema ni krvave paukove mreze) slobodno baci,nosice one jos jednu turu verovatno.Ja obicno lampiran 15 dan i onda mi sve bude jasno.

imred

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zeksin Ned 02 Jun 2013, 20:22

Hvala na odgovoru,probaću sutra nezgodno mi stoji gnezdo tj visoko a i ženka se sva uzvrpolji čim priđem i odmah se vraća unutra... Možda je bilo hladno a možda sam stavio i malo piljevine,probaću da stavim sliku od danas... pozz
zeksin
zeksin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zeksin Ned 02 Jun 2013, 20:28

zeksin
zeksin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  jurić daniel Ned 02 Jun 2013, 20:43

meni su i obicne i plave rozele razgurale svu pilotinu okolo i snele jaja na golo dno i izlegli su se mladi tako da to nek te nebrine
jurić daniel
jurić daniel

Broj poruka : 378
Datum upisa : 29.01.2012
Godina : 38

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  goranm Ned 02 Jun 2013, 21:47

imred ::
goranm ::pozzz
imam jedan par rozela,ona je pocela da sad nese jaja,ima dva komada za sada,ceo dan je u kucici,al kad dodje noc ona izadje iz kucice i bude sa muzijakom na kucici spava,,pa se bojim da se jaja nehlade tako,dal je to normalno kod njih/preko dana toplo a uvece ohlade
hvala
pozzz

Gorane jel ista situacija ili je mozda legla na jaja,pozzz

prijatelju sad lezi na jajima,,kasnije nisam gledao koliko ih je snela,,,nevolim ja to da cackam,,,sacekacemo pa sta bog da Very Happy Smile
pozz

goranm

Broj poruka : 19
Datum upisa : 06.05.2013
Godina : 45

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Djuric Ned 02 Jun 2013, 22:14

Evo Zeksinove slike:
Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 02062013032
Djuric
Djuric

Broj poruka : 506
Datum upisa : 05.09.2011
Godina : 27

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Djuric Ned 02 Jun 2013, 22:20

I kod mene problemi sa rozelama...Zenka rozele je snela 5 jaja i lezala jedno 10-tak dana,danas kad sam pogledao nijedno jaje u kucici... Sad
Trinu koju sam stavio je razgurala u cosku,pa sam mislio da su joj tu jaja,promesao malo ali ni jednog jedinog jajeta u kucici,sem jedne ljuske od 2mm Sad Verovatno jedu svoja jaja? Poturio sam joj jaja koja je bila snela na podu(koja sam cuvao u semenu prosa) i trenutno lezi na njima,pa sta bude,bude...Veoma sam se razocarao,ako jedu svoja jaja moracu da ih se otarasim. Mad
Djuric
Djuric

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  imred Ned 02 Jun 2013, 22:40

Djuric ::I kod mene problemi sa rozelama...Zenka rozele je snela 5 jaja i lezala jedno 10-tak dana,danas kad sam pogledao nijedno jaje u kucici... Sad
Trinu koju sam stavio je razgurala u cosku,pa sam mislio da su joj tu jaja,promesao malo ali ni jednog jedinog jajeta u kucici,sem jedne ljuske od 2mm Sad Verovatno jedu svoja jaja? Poturio sam joj jaja koja je bila snela na podu(koja sam cuvao u semenu prosa) i trenutno lezi na njima,pa sta bude,bude...Veoma sam se razocarao,ako jedu svoja jaja moracu da ih se otarasim. Mad

Nema ti druge nego da ih se resis ako ponove,nego probaj ako je nedostatak kalcijuma ,napravi smesu peska,grita za golubove,ljuske od jaja poprzi u rerni samelji,skoljke isto i malo kreca u prahu napravi smesu ,kad se stvrdne daj pticama preko cele godine to ce dopuniti kalcijum,hvala sto si resio sliku Zeksina.

imred

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  imred Ned 02 Jun 2013, 22:44

zeksin ::Hvala na odgovoru,probaću sutra nezgodno mi stoji gnezdo tj visoko a i ženka se sva uzvrpolji čim priđem i odmah se vraća unutra... Možda je bilo hladno a možda sam stavio i malo piljevine,probaću da stavim sliku od danas... pozz

Uglavnom sve ptice kopaju do dna gnezda,stavio si malo piljevine,ja stavljam najmanje 3 cm piljevine,lampiraj ta jaja i ako su prazna baci ,snece ponovo

imred

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zeksin Ned 02 Jun 2013, 22:48

Hvala na pomoći oko slike i savetima... Very Happy

probaću da pogledam jaja pa ću videti
zeksin
zeksin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Djuric Ned 02 Jun 2013, 22:51

Hvala Imre na odgovoru.Imaju oni,nisam primetio da im fali kalcijum zbog toga sto u volijeri ima recnog peska,sipine kosti usitnjene i obicne i grita sve to zasebno u hranilicama.
Djuric
Djuric

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  imred Ned 02 Jun 2013, 22:58

Djuric ::Hvala Imre na odgovoru.Imaju oni,nisam primetio da im fali kalcijum zbog toga sto u volijeri ima recnog peska,sipine kosti usitnjene i obicne i grita sve to zasebno u hranilicama.

Znam da si ozbiljan odgajivac,ipak mislim da je bolje da bude kao malter tvrd i sve na jednom mestu a ujedno trose kljunove.

imred

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Djuric Ned 02 Jun 2013, 23:14

Very Happy lol! Jos uvek sam pocetnik,napravicu tu smesu,pa cemo videti sta ce biti..Sutra cu da pogledam sta se desilo sa preostala dva jajeta koja sam poturio,da li su cela ili u komadice.
Djuric
Djuric

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Josić Pon 03 Jun 2013, 00:04

Pozdrav,rozele su jako cude ptice.Lepe su mi po izgledu i po pevanju,radoznale ptice...ali stvarno jako jako cudne.Ja sam imao 1 par radili su par godina kod prijatelja i kad sam ih ja uzeo zenka je tako tukla muzijaka,sad imam opet par i zenka je lezala 2 meseca,ja sam mislio da je snela i da ce se leci kad ono...ona lepo se ukopa u piljevinu i lezi.A imam i par rubino rozele vec 3 godine i svake godine lepo rade,ali ja za 3 godine nikad nisam cuo muzijaka da peva ili da se udvara,kad mi je jedan pobegao nisam znao sta je posto su skroz identicni.Sva sreca sam je uhvatio i onda sam utvrdio da je zenka (posto je bila pocupala rep i posle 2 nedelje je snela ) Very Happy .
Josić
Josić
Moderator
Moderator

Broj poruka : 596
Datum upisa : 07.01.2010
Godina : 31

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zeksin Pet 07 Jun 2013, 02:07

Pogledao jaja i sve do jednog mućkovi Crying or Very sad Bacio,stavio više piljevine pa ću videti... Razmišljam da je do mužjaka on je stariji,ženka je mlada a i snela je 7 jaja,gazili su se... Inače je mužjak posle uzimanja jaja bio jako agresivan prema ženki,nije joj dao da izađe iz kućice a potom je kljucao al se smirio nekako... Jeli moguće da je i ovo loše vreme krivac al ponovo nijedno povezano jaje..šta kažete iskusni odgajivači??? confused
zeksin
zeksin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Djuric Pet 07 Jun 2013, 23:30

Tako ti je to sa rozelama,nikad se ne zna,ja sam moj par dao u nekoj razmeni danas,odustao sam od njih,na jesen Boze zdravlje cu uzeti na nekoj berzi mlad formiran par crvenih i plavih rozela.Danas kad sam ih hvatao iz kaveza zenka je bila snela jedno jaje i bilo je citavo,nisu ga pojeli scratch Polomio sam ga i bilo je puno,kao i prethodna 5 jaja....
Djuric
Djuric

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  goranm Pon 17 Jun 2013, 22:36

Nista od mojih rozela 5 jaja je snela,,,,i svih pet muckova(to joj je prvi put da nese)
Valda ce sl,put biti bolje
Sad 
Pozz

goranm

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Admin Uto 18 Jun 2013, 11:09

Gorane tako je bilo i kod nekoliko mojih parova rozenkolisa, prvo leglo mi je bilo prazno, ali sledeca tura urodi plodom :Dsamo polako Very Happy

Admin
Admin

Broj poruka : 1072
Datum upisa : 24.07.2008

https://parrotworld.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  ranjang Uto 18 Jun 2013, 13:59

Ista stvar i kod mene, kod starijeg para 6 jaja, sve oformljeni mladi bili unutra i nisu se izlegli :/
A kod mladog koji prvi put radi, 5 komada sve neoplodjena jaja...
ranjang
ranjang

Broj poruka : 116
Datum upisa : 15.11.2012
Godina : 35

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  goranm Uto 18 Jun 2013, 22:05

Dobro momci hvala na savetu,,,,to mi je prvi put da ptice legu jaja kod mene,,,pa mi je onako,u jednu ruku  krivo,sto se nisu izlegle,a opet mi je drago da ih je snela(bez obzira sto su muckovi)sledeci put ce biti bolje

goranm

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zeksin Uto 18 Jun 2013, 22:29

Drugari oprostite sto zloupotrebljavam temu al treba mi hitno savet na:

https://parrotworld.forumsr.com/t806-volijera-prerada

Shocked
zeksin
zeksin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  zako Sre 23 Okt 2013, 13:53

Evo sam od jučer postao vlasnik ove mlade rozele.
Kupio sam ga pod muško, ali bih volio da ga i vi prokomentirate.... je li dečko ili cura? Moram joj pronaći partnera za sljedeću sezonu.
Trenutno je kod kćerke u sobi kao kućni ljubimac. Tako će vjerojatno biti do proljeća, a onda ide u vanjsku volijeru.
Nisam ni znao da su rozele tako okrutni roditelji. Ptice su jedva žive izašle, a o periju da ni ne govorim. Ova je bila jedna od lijepših.
Što je najvažnije ptica je prstenovana i ima papire što mi je veoma bitno da mogu prijaviti uzgoj kada joj nabavim partnera.

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 01

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 02

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 03

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 04

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 05

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 06

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 07

Crvena rozela (Platycercus Eximius) - Page 2 08
zako
zako

Broj poruka : 403
Datum upisa : 22.06.2011
Godina : 56

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  jonel Sre 23 Okt 2013, 19:28

trebalo bi da je muzijak
jonel
jonel

Broj poruka : 379
Datum upisa : 15.02.2012
Godina : 48

Nazad na vrh Ići dole

Počalji  Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu