Desavanja u volijerama :)
+19
Ikkacle
jomabo
jurić daniel
ranjang
imred
zorica
Djuric
Antox
jonel
Josić
Jelena
Nidzo
Radoslav
zako
filip021
ROBI
noname
Sekereš Stevan
Admin
23 posters
Parrot World :: Papagaji :: Svastara
Strana 5 od 6
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Desavanja u volijerama :)
kod mene su krenuli fiseri, rozele i kozice nadam se da ce biti nesto
ranjang- Broj poruka : 116
Datum upisa : 15.11.2012
Godina : 35
Kod mene kod aleksandera u jednom gnezdu pet mladunaca,u drugom tri+tri jaja videću da li u njima ima zametaka,u jednom se pre tri dana tek ispilio prvi ptić i ima još 4 jaja pa ćemo videti.A ove nimfe što imam nisu nimfe nego nimfomanke(ha,ha,ha)puno mladunaca,moraću da uslikam zbog kolege sa foruma.Jedan par opalin pevajućih pet mladunaca,drugi par od šest jaja nijedno mlado,četiri zamrla embriona u ranijem stadijumu(razočarali su me ali evo ih kreću opet).Rozele dva para položila jaja u leže a kod jednog sam para napravio sranje.Prošle godine mi naprasno ugine mužjak normal rozele,ostala u volijeri ženka sa četiri već odrasla mladunca.Izmitarila ženka,mladunci lepi sa jakim bojama i ja na grešku uhvatim matoru i prodam je sa ostalim mladuncima a ostavio mladu ženkicu(tek sad vidim).Ubacio zrelog mužjaka,jurnjava po volijeri ali ptica iz drugog legla ne može biti sada zrela(mislim na ženku).Imam mlad prošlogodišnji par penanti,imaju na raspolaganju dva gnezda,u jedno vidim kopaju baš,videćemo šta će biti.Sve u svemu aj da kažemo, nije loše.
Gost- Gost
Kod mene ninfe 4 mlada a ima jos 1 jaje,a rorela ima 1 pile i ima jos 3 jaja ,aleksandri 1 par 4 iaia videcemo sta ce biti tu a drugi par ostavila zenka jaja kod fisera sada su poceli da nose jaja
jonel- Broj poruka : 379
Datum upisa : 15.02.2012
Godina : 48
mislim da vam je ovo drugi put da prozivate člana "fuz80" ako se ne varam ... lepo vam je objasnio, ali vi čačkate mečku .... izgleda da vi ne poznajete Nikolu tako dobro .... ja bih prestala da ga prozivam da sam na vašem mestu, prijateljski savet...goranpirot ::Kod mene kod aleksandera u jednom gnezdu pet mladunaca,u drugom tri+tri jaja videću da li u njima ima zametaka,u jednom se pre tri dana tek ispilio prvi ptić i ima još 4 jaja pa ćemo videti.A ove nimfe što imam nisu nimfe nego nimfomanke(ha,ha,ha)puno mladunaca,moraću da uslikam zbog kolege sa foruma.Jedan par opalin pevajućih pet mladunaca,drugi par od šest jaja nijedno mlado,četiri zamrla embriona u ranijem stadijumu(razočarali su me ali evo ih kreću opet).Rozele dva para položila jaja u leže a kod jednog sam para napravio sranje.Prošle godine mi naprasno ugine mužjak normal rozele,ostala u volijeri ženka sa četiri već odrasla mladunca.Izmitarila ženka,mladunci lepi sa jakim bojama i ja na grešku uhvatim matoru i prodam je sa ostalim mladuncima a ostavio mladu ženkicu(tek sad vidim).Ubacio zrelog mužjaka,jurnjava po volijeri ali ptica iz drugog legla ne može biti sada zrela(mislim na ženku).Imam mlad prošlogodišnji par penanti,imaju na raspolaganju dva gnezda,u jedno vidim kopaju baš,videćemo šta će biti.Sve u svemu aj da kažemo, nije loše.
zorica- Broj poruka : 163
Datum upisa : 10.12.2012
Nemojte opet zapocinjati neke prepirke i svadje, ovaj forum nije namenjen za takve stvari
Zorice ja ne vidim da sam ikoga provocirao niti prozivao u svom postu.Nikolu poznajem i on mi je predložio da okačim slike kad bude mladih.Izvinjavam se ako sam ikoga uvredio a posebno Vama gospođo Zorice.
Gost- Gost
Ma ne ... kakva svađa, samo sam dala prijateljski savet .... Nikola je imao teške telesne povrede koje je godinu i po lečio pa je to odnelo danak ... hoću reći da je postao dosta razdrežljiv .... Ne bih volela da se posvađaju ... samo zato sam i napisala predhodnu porukuAdmin ::Nemojte opet zapocinjati neke prepirke i svadje, ovaj forum nije namenjen za takve stvari
ne znam zašto se ljutite al neka ostane na ovim porukama ... nije mi bila namera da vas uvredim već sam vam dala prijateljski savet ... Nikola je čest gost kod mene tako da se jako dobro poznajemo..Gost ::Zorice ja ne vidim da sam ikoga provocirao niti prozivao u svom postu.Nikolu poznajem i on mi je predložio da okačim slike kad bude mladih.Izvinjavam se ako sam ikoga uvredio a posebno Vama gospođo Zorice.
pozz
Veliki pozdrav za sve članove,da li je moguće da se nikom ništa ne dešava sa pticama,jel ima prinova?
Sekereš Stevan- Broj poruka : 572
Datum upisa : 13.09.2011
Godina : 43
Danas mi se izlego jedno pile (nikad docekati).
imred- Broj poruka : 514
Datum upisa : 06.12.2012
Godina : 64
biće biće
ja imam zelenog malog aleksandra ručno hranjenog , prošlogodišnja ptica , prodala bih ga jer deca hoće pticu druge boje a meni se i ovaj dopada ... malo je šašav a ipak dobar
ja imam zelenog malog aleksandra ručno hranjenog , prošlogodišnja ptica , prodala bih ga jer deca hoće pticu druge boje a meni se i ovaj dopada ... malo je šašav a ipak dobar
pozdrav svima.kod mene je prolece izgleda tek sad stiglo stariji par pevajucih ima 3 malca(normal) plavi i opalin jos nista,nimfe tek sad krenule da ulaze u kucicu,rozele(standard) ulaze vec par dana u kucicu i ocekujem jaje svaki dan .od plavih rozela mi zenka nazalost uletela prilikom premestanja:(,pa mi je muzjak solo.sta mislite da mu uzmem zenku (ako ne nadjem plavu) standard,rubin itd??? i da zaboravih da naglasim da su sve ptice mlade pa mozda i zato tako kasno krenule
filip021- Broj poruka : 27
Datum upisa : 11.03.2012
Godina : 37
filip021 ::pozdrav svima.kod mene je prolece izgleda tek sad stiglo stariji par pevajucih ima 3 malca(normal) plavi i opalin jos nista,nimfe tek sad krenule da ulaze u kucicu,rozele(standard) ulaze vec par dana u kucicu i ocekujem jaje svaki dan .od plavih rozela mi zenka nazalost uletela prilikom premestanja:(,pa mi je muzjak solo.sta mislite da mu uzmem zenku (ako ne nadjem plavu) standard,rubin itd??? i da zaboravih da naglasim da su sve ptice mlade pa mozda i zato tako kasno krenule
Filipe drago mi je da si osetio cari pticarstva (trazi strpljenje).Stose tice rozela ja bi uzeo rubino rozelu cisto da vidim sta bi ispalo(mladi bi bili pune genetike)za mene bi to bio izazov.Jedan predlog ako si u mogucnosti otvori u galeriji tvoj deo da vidimo tvoje ptice a i plave aleksandre .CEKAMO SLIKE
bice i toga nemam fotoaparat ali pozajmicu od nekog
filip021- Broj poruka : 27
Datum upisa : 11.03.2012
Godina : 37
da i ja napisem stase desava kod mene.moje ptice je posteno zeznulo ono zahladjenje rubin pevajuci nemaju nita zenka hoce da se pari ali je muzjak kroz nezainteresovan,rozenkolinsi od pet pari amo jedan par ima mlade u drugoj turi,obicne rozele imaju tri mala kako mi se cini da ce dva biti lutino (imaju crvene oci),plave rozele se sad legu imaju tri mala i pet puni jaja,pevajuci plavi i lutino su izveli dva mlada (zelena) i sad imaju tri jajeta,penanti leze sad treba da se legu,aleksandri nista krenuli u pa stali,nimfe to sam uzeo kao par e ispostavilo da su zenke obe sada sam uzeo dva starija muzjaka i nose jaja,kozice su skroz nezainteresovane,i zlatni fazani leze na jajima (i to su ptice ) mali roman ali da nebude da necu da kazem kako je kod mene
jurić daniel- Broj poruka : 378
Datum upisa : 29.01.2012
Godina : 38
Evo i ja sa sa nepotpunim izvestajem,nisam zadovoljan sa aleksandrima osnovne mutacije (zelena zuta plava)njih kupujem za rucno hranjenje,lesvinga i pastellesvinga ima oko 30 kom,nesto rozela,penanta,kod rozenkolinsa ima punih jaja (oni su mi lek za dusu ,jedva cekam)Sve u svemu bolje nego prosle godine.
Napokon krenuli i kod mene posle 2 mlada rozenkolisa kod cimetnog para, plavi - zeleni par imaju jednog mladog a lutino-cremino par imaju za sada 2 i ostala su im jos 3 jaja
Ova godina je bolja nego prosla, drugari kako je kod vas,voleo bi da cujem vase misljenje.Ne bi nikog da kritikujem ali ne svodi se desavanje u volijerama na nas nekoliko.POZDRAV
kod mog supruga je sve ok .. bolje nego prošle godine .. samo što su s ptice namnožile a nekako je ponestalo kupaca ... do sad nije imao problema da proda ptice ..
Kod mene je otužno za razliku od prošle godine. Ženku žakoa još nisam uspio nabaviti i tako moj momčina sjedi sam u svojem boksu i čeka bolje dane. Nadam se ženki iz Mađe nakon ulaska RH u EU.
Ima nešto malo kanarinaca i jedan neuspjeli pokušaj kod štiglića. ženka se digla nakon četiri dana i malci se posmrzavali. Sada je krenula u drugu turu, pa ćemo vidjeti što će biti od toga.
Sve u svemu vrlo slabo i otužno.
Ima nešto malo kanarinaca i jedan neuspjeli pokušaj kod štiglića. ženka se digla nakon četiri dana i malci se posmrzavali. Sada je krenula u drugu turu, pa ćemo vidjeti što će biti od toga.
Sve u svemu vrlo slabo i otužno.
zako- Broj poruka : 403
Datum upisa : 22.06.2011
Godina : 56
pustite kanarince da rade u isto vreme pa mlade možete podbaciti ... inače kad štiglice počnu zezati oni to znaju celu sezonu...
Jaje okaceno na zenki fisera. Prethodno jedno je polomila i sva se razmazala pa dok se namestala da ih lezi ovo se okacilo na njoj kao super lepakom. Morala sam da je hvatam, da je tusiram mlakom vodom da bih odvojila ljusku od nje, sada je u redu, srecna sto se oslobodila tereta jer kad sam usla danas u volijeru ona je probala da leti kao boing bez jednog motora
jomabo- Broj poruka : 88
Datum upisa : 12.06.2013
Da vam prenesem desavanja u volijeri i ozivim malo temu plavi pevajuci imaju 5 jaja i ovih dana bi trebalo da budu..Rozela rubin lezi na 4 jaja, mada je pre manje od mesec dana snela 5 jaja i ja joj posto gnezdo nije imalo piljevinu niti udubljenje iz straha i neznanja ubacim parce iverice sa udubljenjem i zenka sva jaja slomi. Izbacio sam slomljena jaja i parce iverice i sada lezi opet..Nimfe jedan par imao 6 jaja i ovo vreme ih poremeti, zenka sve vise i vise je bila napolju i na kraju vise nije ni ulazila a muzjak nije ni ulazio..
Ikkacle- Broj poruka : 18
Datum upisa : 16.04.2014
Godina : 39
Potrebna mi je pomoc,zenka penanta lezi na jajima vec skoro trideset dana,jel je to normalno ili ne?Ako nije sta da uradim?hvala
stevanovic- Broj poruka : 10
Datum upisa : 02.08.2013
Godina : 40
stevanovic ::Potrebna mi je pomoc,zenka penanta lezi na jajima vec skoro trideset dana,jel je to normalno ili ne?Ako nije sta da uradim?hvala
30 dana je previse,uzmi neku baterijsku lampu,lampiraj ako su providna slobodno baci ,oni bi trebalo ope da snesu
Strana 5 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Parrot World :: Papagaji :: Svastara
Strana 5 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu