Desavanja u volijerama :)
+19
Ikkacle
jomabo
jurić daniel
ranjang
imred
zorica
Djuric
Antox
jonel
Josić
Jelena
Nidzo
Radoslav
zako
filip021
ROBI
noname
Sekereš Stevan
Admin
23 posters
Parrot World :: Papagaji :: Svastara
Strana 4 od 6
Strana 4 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Desavanja u volijerama :)
Evo napokon i ja da se javim, u poslu sam do guse pa ne stizem pola stvari da uradim, samo radim i spavam Kod mene od 3 para rozenkolisa, samo jedan par ima 2 mlada, ostala jaja nisu oplodjena, pocela je nova tura i videcemo sta ce biti
Kod mene ninfe radile i 2 put od 5 jaja 4 mladih
jonel- Broj poruka : 379
Datum upisa : 15.02.2012
Godina : 48
prijatelju možeš i na privat javiti, ako je ta ptica na prodaju i koliko košta
imred ::
Imam jos u kucicama dva bela ali samo sam slikao ovog pastel-lesvinga zbog Antox-a.Pozdrav
Antox- Broj poruka : 26
Datum upisa : 26.04.2012
Godina : 40
Jako interesantna bojaAntox ::prijatelju možeš i na privat javiti, ako je ta ptica na prodaju i koliko koštaimred ::
Imam jos u kucicama dva bela ali samo sam slikao ovog pastel-lesvinga zbog Antox-a.Pozdrav
Josić- Moderator
- Broj poruka : 596
Datum upisa : 07.01.2010
Godina : 31
Evo i od mene nesto
Ovo su mladi od prvog para rozenkolisa, cremino i lutino (verovatno ce svi biti lutino)
A ovo od drugog para, lutino para (jedan lutino i jedan normal zeleni)
Ovo su mladi od prvog para rozenkolisa, cremino i lutino (verovatno ce svi biti lutino)
A ovo od drugog para, lutino para (jedan lutino i jedan normal zeleni)
Lepo baš slatki mališani
Sekereš Stevan- Broj poruka : 572
Datum upisa : 13.09.2011
Godina : 43
pozdrav
jeste pokrili volijere najlonom???
filip021- Broj poruka : 27
Datum upisa : 11.03.2012
Godina : 37
moje ptice su od polovine augusta u zimskoj volieri ... nema potrebe za najlonom...
Gost- Gost
Obicno stavljam lexan(najlon) na volijere kada 24 casa bude minus,mislim da necu jos mesec dana,neki drugovi uopste ne stavljalju cele zime,mislim da je to izuzetno surovo prema pticama.
Gost- Gost
Ja postavljam odprilike 1 decembra,mislim sve do -5 je sasvim podnošljivo za ptice,kada je hladnije od -10 postaje opasno
Zato ih sada malo pojačano hranim da nakupe energiju za predstojeće hladne dane.
Zato ih sada malo pojačano hranim da nakupe energiju za predstojeće hladne dane.
Gost- Gost
Drustvo sta se desava kod vas?Jel pocela sezona? Ja zakacio kucice mojima,ono pao sneg i zahladilo...
Djuric- Broj poruka : 506
Datum upisa : 05.09.2011
Godina : 27
Ja pošteno da kažem ukenjao sam se od straha,ova me hladnoća izluđuje.Tri mladunca nimfe koji su se prerano izlegli već su platili životom u onoj hladnoći kad je bilo -5 pre tri nedelje odprilike.Sada je situacija sledeća:Još od polovine marta mi svi aleksandri kao po komandi leže na jajima,dva para nimfi su već zalegli a onaj što je izgubio mladunce samo što nisu sneli opet jaja.Jedan par opal pevajućih mislim da već ima mlade,to zaključijem po ponašanju i alavosti mužjaka,a drugi par za neki dan očekujem mlade.Rozele se hrane u najveće i samo što nisu položile jaja.Kozice mislim da već imaju mlade ali nemam srca da rasteram ženku jer je hladno i neću da rizikujem da je poremetim i previše ostane napolju.Penanti samo jure i sve živo su izgrizli i pjilice i hranilice,ubacujem im čitave grane sa sve pupoljcima,kao mašine su,ali mlad je par,ne znam hoće li parenja uopšte biti mada je primećen njihov boravak u gnezdo.Samo molim Boga da otopli a valjda je ovo zadnja hladna noć ove zime (iako je došlo proleće).Neka samo otopli pa neka pada i kiša,samo da je toplo.Neka padaju i gole žene,samo valjda još to nije padalo.Do pre dva-tri dana imao sam radnike koji su radili na adaptaciji temelja kuće,lupali su čukali te zbog njih nisam poskidao zimske ramove sa volijera(pošto su volijere u blizini).Kažem to je opet neka sreća jer obično ih do polovine marta obavezno skinem.Sada barem ramovi stoje i štite ih od naleta hladnog vetra,tako da je u volijerama prilično toplo.Da sam i njih skinuo uprskao bih stvari načisto.Voleo bih da čujem kako je kod kolega krenula sezona-ako je krenula.
Gost- Gost
puno ih je tako uradilo .... prva tura u vodu pada.. baš mi je žao al zaboravili ste na baba Martu ...
zorica- Broj poruka : 163
Datum upisa : 10.12.2012
O gospođa Zorice,kako je kod Vas.Kod mene još uvek ništa nije u vodu palo,osim ona tri mladunca nimfe,videćemo kako će situacija dalje teći.Već za tri nedelje biće puno toga jasno.Kako je Vaš cenjeni suprug eskivirao baba Martu?
Gost- Gost
I kod mene je prva tura propala, bilo je mladih u jajetu ali se nisu oformili do kraja, verovatno su se ohladila jaja :/ Poceli su novu turu, sta ce biti videcemo :/
moj suprug drži ptice na temperaturi od 19-21 stepen i na 65-75% vlažnosti u prostoriji ... tako da nema šta da propadne
zorica- Broj poruka : 163
Datum upisa : 10.12.2012
kod mene se nista jos ne desava,verovao sam dugorocnoj prognozi,prosla godina je bila bas poucna,bas sam opusten trenutno videcu da li sam u pravu ili sam pogresio
imred- Broj poruka : 514
Datum upisa : 06.12.2012
Godina : 64
Ovaj put nisam ni ja zurio mada sam mislio da je bolje da odrade dok ne dodju velike vrucine.Nuzda zakon menja.
noname- Broj poruka : 357
Godina : 56
Vidim jutros izlegli se mali aleksandri i nimfa prva kod jednog para.Rozele kreću da nose jaja.Pevajući takođe imaju mlade,jedan par pet komada a za drugi nisam siguran koliko.
Gost- Gost
Mene su danas obradovali braunouhi pineapple mutacija zenka i muzjak nosioc pineapple legu im se mladi bilo je 2 komada izlezeno kad sam gledao i jos 3 jaja Ima jos mladih kod nimfi i to je sve za sada.
Dobro da je nešto počelo da se mrda,ubi nas ovo sivilo i ova kiša,odvratno vreme,nikako da svane.
Gost- Gost
Drago mi je da vam se nesto lepo desava,ja jos nisam ni gnezda okacio.
Pa da ti iskreno kazem i kod mene napolju jos zimska opremaimred ::Drago mi je da vam se nesto lepo desava,ja jos nisam ni gnezda okacio.
Drugari sto ne pisete sta se desava u volijerama,podelite s nama dobro i lose.Tek sam stavio gnezda nista posebno ne desava kod mene tek krecu.Pozdravljam sve clanove nadam se "boljem druzenju"
Kod mene kod svih 5 pari rozenkolisa imaju jaja, ali su ih pocela nositi dok je bilo hladno, da li ce se sta izleci ili ne videcemo
Strana 4 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Parrot World :: Papagaji :: Svastara
Strana 4 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu