Parrot World
Dobro dosli na nas forum namenjen svim ljubiteljima pernatih zivotinja. Razmenite iskustva, pitajte i druzite se sa nama Smile Da bi videli kompletan sadrzaj foruma, morate se registrovati
Parrot World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ELIOT FAZAN

Ići dole

ELIOT FAZAN Empty ELIOT FAZAN

Počalji  pufnica taj Sub 08 Sep 2012, 16:21

Pra domovina ove rase je istočna Kina. U Evropu je donešen 1880. godine i to u Francuskoj. Danas je veoma teško naći ovu rasu u prirodi, i to zbog čoveka koji postepeno uništava prirodno stanište ove rase. Dužina mužjaka je 80 cm a koka je60 cm. Kod Eliot fazana gornji deo glave je siv sa braonkastim dodacima. Kresta je crvena ,kljun žute boje a oči smedje narandžaste. Grlo i donji deo , ispod vrata, je mat crne boje. Perje vrata i potiljka je srebrnasto sive boje. Vrat je oivičen crnim prstenom na donjem delu. Posebno se ističe prednji deo vrata koji je metalno modre boej. Prednji deo ledja,grudi i krila su crvenkasto braon boje sa belim odrubom i crnim trakama. Krila su duga 23cm. Stomak je beo. Rep se sastoji od 16 pera svetlo sive boje sa crvenkasto braonkastim prugama. Dužina repa kod mužjaka je 40 cm, a kod koka je 30cm. Noge su srednje veličine sive boje. Ženka eliot fazana je jednostavnija kao i koke drugih vrsta fazana. Glava je sivosmedja sa crvenkastosmedjim temenom. Oči su smedje boje a kljun svetlo smedj. Deo ispod kljuna i prednji deo vrata je crne boje. Ramena su crvenosmedja a ledja su pegava. Grudi su prekrivene smedjim perjem sa belim rubovima koji se ka stomaku šire i prelaze u jednu belu celinu. Noge su sive boje. Po temperamentu ova rasa je veoma tiha i plašljiva. Njegovo stanište bilo je borova šuma,planinski predeli.
Medjutim polako su prešli da žive na novoj teritoriji kao što su šumske poljane,mesta sa nižim borovima i papratima. Ono što se za sigurno zna ovo je rasa koja ne migrira,već kada upozna svoje stanište tu ostaje. Slab je letač, a letenje podseća na let tetreba. Troši vrlo malo hrane ali voli što raznovrsniju hranu. Vreme parenja počinje polovinom marta. Mužjaku se kresta nabubri i krilama neprimetno treperi. Ženki prilazi bočno, a ako ženka nije spremna za parenje on pokazuje agresivnost. Ženka snosi jaja u večernjim satima i to svaki drugi dan do kraja maja. Nakon 25.dana legu se mladi koji su veoma plašljivi i nežni. Nakon 6.meseca dobijaju boju a sa godinu dana postaju polno zreli. Veoma brzo se prilagodio našoj klimi a samim tim odgajivači ih čuvaju bez ikakvih problema. Jedino što ova vrsta zahteva je da u volijeri ima nekiliko žbuna i neko drvo.
Težina mužjaka je 1kg, a ženke 600 gr.
Prstenuju se sa 13-13mm.

ELIOT FAZAN Eliotfazan

pufnica
pufnica

Broj poruka : 263
Reputation : 20
Datum upisa : 25.05.2012
Godina : 32
Lokacija : Titel

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu