Pripitomljavanje Malog Aleksandra
+5
jurić daniel
cvrle
pufnica
Djuric
aca1993
9 posters
Parrot World :: Papagaji :: Svastara
Strana 1 od 1
Pripitomljavanje Malog Aleksandra
Imam malog Aleksandra 2 meseca, a star je (sad) 8 meseci. Do skoro je bio druzeljubiv, hteo je da mi slece na ruku i rame (za sta je, naravno uvek dobijao nagradu). Posle samo 2 dana, on nije dao nikome ni da mu pridje, pa ni meni. To je dovelo do toga da sam morao prisilno da ga vratim u kavez. Sada, moje pitanje je da li ce on s obzirom na ove okolnosti moci ikada da se pripitomi i koliko je vremena potrebno da ptica bude potpuno pripitomljena (zaboravio sam da pomenem da ptica nije rucno hranjena). Help miiii!!!!!
aca1993- Broj poruka : 12
Datum upisa : 20.11.2012
Re: Pripitomljavanje Malog Aleksandra
Pozz druze i dobrodosao na forum.
Mali aleksandri su veoma tvrdoglave i divlje naravi,narocito ako nisu rucno hranjeni...Tvoja ptica se nece pripitomiti u potpunosti,dolazice na glavu,ruku ali nikad nece biti maza kao rucnohranjena ptica.Ima ovde dosta iskusnih odgajivaca i koji rucnohrane ptice nadam se da ce se i oni ukljuciti u ovu temu i dati ti neki savet..
Mali aleksandri su veoma tvrdoglave i divlje naravi,narocito ako nisu rucno hranjeni...Tvoja ptica se nece pripitomiti u potpunosti,dolazice na glavu,ruku ali nikad nece biti maza kao rucnohranjena ptica.Ima ovde dosta iskusnih odgajivaca i koji rucnohrane ptice nadam se da ce se i oni ukljuciti u ovu temu i dati ti neki savet..
Djuric- Broj poruka : 506
Datum upisa : 05.09.2011
Godina : 27
imam ja M aleksa ručno hranjenog ... ime mu je Đoša Imre .... hoće kod dece da dođe na rame i na glavu ali kod nas starijih nikako .... Jako je tvrdoglav a kad mu ponudim nešto rado uzima i čim uzme to što mu treba pobegne na sigurno mesto dok ne pojede sve .... i ima dobro pamćenje .... ako si ga vratio u kavez protiv njegove volje zapamtio je to i zato ti sad ne veruje ... dal će se vratiti poverenje to nebih znao da ti kažem....
Gost- Gost
Pre svega, hvala na dobrodoslici!
On je od mene bezao pre nego sto sam ga uhvatio i strpao u kavez. Ja sam krenuo ka njemu i pruzio mu ruku, on je samo odleteo na drugu stranu (tada se nije bojao ruke). Stvarno ne znam sta da radim... Bas ne bih voleo da odustanem od njega.. Sada mi dozvoljava samo da mu pridjem i hoce da mi uzme semenku iz ruke, nista vise od toga... Kada mu pruzim ruku, skloni se... Ja nekako mislim da je to malo sto sam uspeo da ga pripitomim sad sve palo u vodu
On je od mene bezao pre nego sto sam ga uhvatio i strpao u kavez. Ja sam krenuo ka njemu i pruzio mu ruku, on je samo odleteo na drugu stranu (tada se nije bojao ruke). Stvarno ne znam sta da radim... Bas ne bih voleo da odustanem od njega.. Sada mi dozvoljava samo da mu pridjem i hoce da mi uzme semenku iz ruke, nista vise od toga... Kada mu pruzim ruku, skloni se... Ja nekako mislim da je to malo sto sam uspeo da ga pripitomim sad sve palo u vodu
stavi na dlan komadiće neke njegove omiljene hrane i ponudi mu ... svaki dan tako dok se ne popne na ruku i oslobodi se straha... budi strpljiv i uspećeš ...
Gost- Gost
Potpuno se slazem.Bitno je da budes strpljiv,jer rezultati se mozda nece pojaviti posle dan-dva...koliko je samo ljudima potrebno vremena da steknu poverenje u neku osobu da bi joj i zivot dali na cuvanje...Vazno je da mu prilazis opusteno,bez nervoze i da ga nagradis svaki put kad ti ukaze svoje poverenje i uspeces.fuz80 ::stavi na dlan komadiće neke njegove omiljene hrane i ponudi mu ... svaki dan tako dok se ne popne na ruku i oslobodi se straha... budi strpljiv i uspećeš ...
pufnica- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.05.2012
Godina : 36
aca1993 ::Imam malog Aleksandra 2 meseca, a star je (sad) 8 meseci. Do skoro je bio druzeljubiv, hteo je da mi slece na ruku i rame (za sta je, naravno uvek dobijao nagradu). Posle samo 2 dana, on nije dao nikome ni da mu pridje, pa ni meni. To je dovelo do toga da sam morao prisilno da ga vratim u kavez. Sada, moje pitanje je da li ce on s obzirom na ove okolnosti moci ikada da se pripitomi i koliko je vremena potrebno da ptica bude potpuno pripitomljena (zaboravio sam da pomenem da ptica nije rucno hranjena). Help miiii!!!!!
Aco ovo sto si napisao sumnjam da ces imati neke posebne rezultate oko pitomosti papagaja,uvek je bolja rucno hranjena ptica.Moj predlog ne znam koja boja je u pitanju,nudim istu boju ptice(na prolece) rucno hranjenu za tvoju,matematika je jasna ti dobijas pitomiju pticu a ja stariju,o polu ptice niko niko ili tesko,mislim da je fer predlog.
Gost- Gost
i ja mislim da je ova ponuda fer...imred ::aca1993 ::Imam malog Aleksandra 2 meseca, a star je (sad) 8 meseci. Do skoro je bio druzeljubiv, hteo je da mi slece na ruku i rame (za sta je, naravno uvek dobijao nagradu). Posle samo 2 dana, on nije dao nikome ni da mu pridje, pa ni meni. To je dovelo do toga da sam morao prisilno da ga vratim u kavez. Sada, moje pitanje je da li ce on s obzirom na ove okolnosti moci ikada da se pripitomi i koliko je vremena potrebno da ptica bude potpuno pripitomljena (zaboravio sam da pomenem da ptica nije rucno hranjena). Help miiii!!!!!
Aco ovo sto si napisao sumnjam da ces imati neke posebne rezultate oko pitomosti papagaja,uvek je bolja rucno hranjena ptica.Moj predlog ne znam koja boja je u pitanju,nudim istu boju ptice(na prolece) rucno hranjenu za tvoju,matematika je jasna ti dobijas pitomiju pticu a ja stariju,o polu ptice niko niko ili tesko,mislim da je fer predlog.
pufnica- Broj poruka : 263
Datum upisa : 25.05.2012
Godina : 36
Papagaj je plave boje... Ali zar biste stvarno dali rucno hranjenu pticu za divlju? Mislim, niste napisali da bi trebalo da vam platim nesto ili slicno... Zato se pitam... Ja cu razmisliti o ovom predlogu (da, zvuci primamljivo) pa cemo razmeniti mejlove da se malo podrobnije dogovorimo
aca1993 ::Papagaj je plave boje... Ali zar biste stvarno dali rucno hranjenu pticu za divlju? Mislim, niste napisali da bi trebalo da vam platim nesto ili slicno... Zato se pitam... Ja cu razmisliti o ovom predlogu (da, zvuci primamljivo) pa cemo razmeniti mejlove da se malo podrobnije dogovorimo
Aco to sto je napisano sve vazi,nisam dete svi citali ako ti odgovara za prolece,samo potvrdi ili demantuj na forumu dogovor ovaj dali je realizovan,nista preko imail-a samo javno
Gost- Gost
Dogovor je zakljucen! Samo, da li ja moram odmah da dam svoju pticu ili je razmena istog dana?
aca1993 ::Dogovor je zakljucen! Samo, da li ja moram odmah da dam svoju pticu ili je razmena istog dana?
isti dan,samo se zanimaj,proucavaj,svaki dan ima zanimljivosti,
Gost- Gost
naš dobrotvor je ponovo u akciji ...imred ::aca1993 ::Dogovor je zakljucen! Samo, da li ja moram odmah da dam svoju pticu ili je razmena istog dana?
isti dan,samo se zanimaj,proucavaj,svaki dan ima zanimljivosti,
SVAKA ČAST Davide ...
Gost- Gost
Da, ovo se svakako mora pohvaliti... Od mene i pohvala i ogromno hvala, a verujem i od Djuke (mog papagaja), jer ce mu, verujem, sa drugim malim Aleksandrima biti mnogo bolje nego sa mnomfuz80 ::SVAKA ČAST Davide ...
Ja mislim da mu je samo dozvoljeno da bude glavni...ako papagaj stoji na ramenu ili glavi to je cista dominacija i manipulacija!Ja imam bradatog,i greska od dve nedelje sletanja na rame nas je kostala dva meseca odvikavanja od istog,i besomucne borbe sa grizenjem,negodovanjem i urlanjem kad god nije po njegovom....zao mi je sto si tako lako odustao od njega....
ali,posto ste se vec dogovorili,necu da kvarim dogovor.moras da budes uporan,i puno da posmatras svog pernatog prijatelja....pozdrav!
ali,posto ste se vec dogovorili,necu da kvarim dogovor.moras da budes uporan,i puno da posmatras svog pernatog prijatelja....pozdrav!
cvrle- Broj poruka : 27
Datum upisa : 06.08.2012
Godina : 38
svaka cast imre stalo vam je do clanova moje beskrajno postovanje
jurić daniel- Broj poruka : 378
Datum upisa : 29.01.2012
Godina : 38
imred ::aca1993 ::Papagaj je plave boje... Ali zar biste stvarno dali rucno hranjenu pticu za divlju? Mislim, niste napisali da bi trebalo da vam platim nesto ili slicno... Zato se pitam... Ja cu razmisliti o ovom predlogu (da, zvuci primamljivo) pa cemo razmeniti mejlove da se malo podrobnije dogovorimo
Aco to sto je napisano sve vazi,nisam dete svi citali ako ti odgovara za prolece,samo potvrdi ili demantuj na forumu dogovor ovaj dali je realizovan,nista preko imail-a samo javno
Aco nemoj se plašiti Imreta,ja ga poznajem on što obeća to i ispuni i više nego što očekuješ,budi siguran,sve pohvale Imretu za poštenje
Sekereš Stevan- Broj poruka : 572
Datum upisa : 13.09.2011
Godina : 43
Aco nemoi mnogo da razmisljas ako imred tako kaze onda tako ce da bude poz
jonel- Broj poruka : 379
Datum upisa : 15.02.2012
Godina : 48
Ne bih ja odustao od njega da nije tako bolje. On je divlja ptica i normalno je da ce mnogo vise uzivati u drustvu drugih Malih Aleksandara nego u mom Meni je najbitnije da on bude zadovoljan, a bice mnogo zadovoljniji sa drugim pticama nego sto je sa mnom
aca1993 ::Ne bih ja odustao od njega da nije tako bolje. On je divlja ptica i normalno je da ce mnogo vise uzivati u drustvu drugih Malih Aleksandara nego u mom Meni je najbitnije da on bude zadovoljan, a bice mnogo zadovoljniji sa drugim pticama nego sto je sa mnom
Aco rec je o mozda 6 meseci,svakim danom ce ti biti sve teze da se odvojis od ljubimca,neman neku matematiku(korist) jos jedan predlog dacu ti ti pticu na prolece na mesec dana pa ces onda odluciti koju ces zadrzati,kad vidis sta ti vise odgovara lakse ces se odluciti i biti bezbolnije.Zamoli bi te da mi javis na PM odakle si.
Gost- Gost
Gledala sam svuda po forumu da nadjem odgovor na moje pitanje ali je ova tema jedina na koju sam naletela da je priblizna... Imam kozicu, od aprila ove godine, receno mi je da je zenka i da nije imala vise od sest meseci kad sam je uzela, ali mislim da su "malo" lagali i da je starija Problem je u tome sto kad god joj se pruze ruke poblesavi! Pokusala sam i da joj ne dajem hranu ceo dan, pa da joj dam suncokret (koji obozava) iz ruke, ali nije bilo sanse da uzme. Nista nije pomoglo! Ne bezi od tela, sve je u redu dok se ne ispruze ruke,a onda odeeeee Postoji li jos neka tajna metoda da je isprobam ? Pozdrav!
mimy- Broj poruka : 2
Datum upisa : 08.07.2013
mimy ::Gledala sam svuda po forumu da nadjem odgovor na moje pitanje ali je ova tema jedina na koju sam naletela da je priblizna... Imam kozicu, od aprila ove godine, receno mi je da je zenka i da nije imala vise od sest meseci kad sam je uzela, ali mislim da su "malo" lagali i da je starija Problem je u tome sto kad god joj se pruze ruke poblesavi! Pokusala sam i da joj ne dajem hranu ceo dan, pa da joj dam suncokret (koji obozava) iz ruke, ali nije bilo sanse da uzme. Nista nije pomoglo! Ne bezi od tela, sve je u redu dok se ne ispruze ruke,a onda odeeeee Postoji li jos neka tajna metoda da je isprobam ? Pozdrav!
Moj bi predlog bio da ugasis svetla u mraku da ga mazis to ih buni pa i okrene pticu,ako ovo ne uspe ponudi zrelu pticu nekom odgajivacu u zameni za mladu,obostrana korist,verujem u ovo drugo.
imred- Broj poruka : 514
Datum upisa : 06.12.2012
Godina : 64
Similar topics
» Papagaji koji govore
» Mutacija Malog Aleksandra
» Poklanjam malog aleksandra
» Predstavljanje clanova
» Kako vaspitavati malog aleksandra?
» Mutacija Malog Aleksandra
» Poklanjam malog aleksandra
» Predstavljanje clanova