Parrot World
Dobro dosli na nas forum namenjen svim ljubiteljima pernatih zivotinja. Razmenite iskustva, pitajte i druzite se sa nama Smile Da bi videli kompletan sadrzaj foruma, morate se registrovati
Parrot World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MIKADO FAZAN

Ići dole

MIKADO FAZAN Empty MIKADO FAZAN

Počalji  pufnica taj Sub 08 Sep 2012, 16:28

Pra domovina ove lepe rase je Tajvan. Mikado fazan je dugo bio nepoznat ornitolozima bez obzira što je boravio na malom prostoru. Prvi put je u Evropi uvežen 1912. godine. Mikado fazan je jako sličan eliot fazanu samo što ga plava purpurna boja tela odvaja u novu vrstu fazana. Dužina mužjaka je 90cm a koke je 55cm. Licu je crvene boje,kljun srednje veličine žućkaste boje. Oči su crvenkasto-smedje boje. Znači glava,vrat,ramena i grudi su plave boje sa crnim pegama. Veća pokrovna pera krila su crna sa belim rubovima tako da čine jednu belu traku na krilima. A manja pokrovna pera krila kao i pera donjeg dela ledja su crna sa metalno plavim ivicama. Dužina krila je oko 22cm . Dužina repa kod mužjaka ja 50cm a kod ženke 20cm. Rep se sastoji od 16 .pera teget-crne boje sa poprečnim prugama bele boje. Noge su tamno sive sa jakim mamuzama. Ženka je naravno jako slična ženki eliot fazana stim što je tamnije boje. Glava i vrat su zelenkasto smedje boje. Ledja do repa su crna sa ridjim pegama i beli šarama. Na krilima,koja su oko zelenkasto sive a bokovi beličaste boje.Repna pera su smedje boje sa sivi ivicama i crnim pegama.
U prirodi mikado fazan živi u mešovitim šumama, strmim proplancima i dolinama.
Negovo zavodjenje ženki sastoji se od dugo posmatranja sa ponositim držanjem i nakostrešenim perima.
Ishrana fazana sastoji se od mešavine žitarica uz zeleniš i larvi insekata.
Svojim izgledom i prilagofjavanjem, lako zadobija ljubav i veliku pažnju od odgajivača, i dalje spada u retke vrste fazana.
Mužjak je težak oko 1.3kg a ženka oko 1kg
Prstenuju se sa 13-13mm

MIKADO FAZAN Mikadofazan

pufnica
pufnica

Broj poruka : 263
Reputation : 20
Datum upisa : 25.05.2012
Godina : 32
Lokacija : Titel

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu