Mali Aleksandar
+4
Ikac
thescientist994
Luna034
boban.velickovic
8 posters
Parrot World :: Papagaji :: Oglasi :: Potraznja
Strana 1 od 1
Mali Aleksandar
Kupio bih malog aleksandra, mladog mužjaka.
Klinci (i nisu baš klinci, 6. i 8. razred) bi voleli da, pažljivim i strpljivim postupanjem, nakon nekog vremena pripitome papagaja da može da se mazi i sedi na ramenu, jede iz ruke...
Pošto nemam puno iskustva, pre kupovine, pitao bih sledeće:
1.
Koliko mladog papagaja treba kupiti?
Vidim da je neko na forumu tražio papagaja starog do dva meseca, a u radnjama me ubeđuju da je to što imaju papagaje stare 10 meseci pravi izbor...
2.
Pošto je osnovna ideja imati (stvoriti) pitomog papagaja, da li ovo znači da moram da kupim ručno hranjenog papagaja, ili je moguće i one koje su hranili roditelji dovoljno pripitomiti (uz strpljenje naravno).
Ovo pitam jer su kako vidim ručno hranjeni papagajai, bar za mene, skupi.
Molim za savet.
Ukoliko neko ima malog aleksandra na prodaju, može mi poslati ponudu i na mail (velicko@ gmail.com).
Ukoliko nije vreme za kupovinu, (ako se izležu na proleće) spremni smo da čekamo koliko god treba.
Hvala
Klinci (i nisu baš klinci, 6. i 8. razred) bi voleli da, pažljivim i strpljivim postupanjem, nakon nekog vremena pripitome papagaja da može da se mazi i sedi na ramenu, jede iz ruke...
Pošto nemam puno iskustva, pre kupovine, pitao bih sledeće:
1.
Koliko mladog papagaja treba kupiti?
Vidim da je neko na forumu tražio papagaja starog do dva meseca, a u radnjama me ubeđuju da je to što imaju papagaje stare 10 meseci pravi izbor...
2.
Pošto je osnovna ideja imati (stvoriti) pitomog papagaja, da li ovo znači da moram da kupim ručno hranjenog papagaja, ili je moguće i one koje su hranili roditelji dovoljno pripitomiti (uz strpljenje naravno).
Ovo pitam jer su kako vidim ručno hranjeni papagajai, bar za mene, skupi.
Molim za savet.
Ukoliko neko ima malog aleksandra na prodaju, može mi poslati ponudu i na mail (velicko@ gmail.com).
Ukoliko nije vreme za kupovinu, (ako se izležu na proleće) spremni smo da čekamo koliko god treba.
Hvala
boban.velickovic- Broj poruka : 17
Datum upisa : 03.03.2013
Re: Mali Aleksandar
Ao zelite pitomu pticu,mislim da je najbolja odluka uzeti rucno hranjenog,posto vidim da deca imaju zelju da ga maze,igraju se sa njim,itd..
Oni nisu mnogo skupi kao rucno hranjeni,ali sve zavisi od Vas u kakvoj ste finansijskog mogucnosti.
Preporucujem Vam da ne kupujete pticu u pet shopu koja je stara 10mes,jer su one tamo u skucenom prostoru,niko skoro ne brine o njima i istesiranje su,itd..(tuzno je da nabrajam).
Ipak ako ste odlucili da uzmete ne-rucno hranjenog alexa,uzmite ga sa oko 2-3mes,da bi se pre navikao na Vas,ali pripitomljavanje ovakve ptice iziskuje mnogo vremena i paznje,tak oda bi moj savet ipak bio da uzmete rucno hranjenog!
Srecno u potrazi!
Oni nisu mnogo skupi kao rucno hranjeni,ali sve zavisi od Vas u kakvoj ste finansijskog mogucnosti.
Preporucujem Vam da ne kupujete pticu u pet shopu koja je stara 10mes,jer su one tamo u skucenom prostoru,niko skoro ne brine o njima i istesiranje su,itd..(tuzno je da nabrajam).
Ipak ako ste odlucili da uzmete ne-rucno hranjenog alexa,uzmite ga sa oko 2-3mes,da bi se pre navikao na Vas,ali pripitomljavanje ovakve ptice iziskuje mnogo vremena i paznje,tak oda bi moj savet ipak bio da uzmete rucno hranjenog!
Srecno u potrazi!
Luna034- Broj poruka : 124
Datum upisa : 23.01.2013
slazem se sa lunom
imao sam dva mala aleksandra, jedan je bio rucno hranjen, a ovaj drugi ne... i ovaj drugi je bio pitom, ali ne kao ovaj sto je rucno hranjen
mislim da je svakako bolje uzeti za ljubimca rucno hranjenu pticu
imao sam dva mala aleksandra, jedan je bio rucno hranjen, a ovaj drugi ne... i ovaj drugi je bio pitom, ali ne kao ovaj sto je rucno hranjen
mislim da je svakako bolje uzeti za ljubimca rucno hranjenu pticu
thescientist994- Broj poruka : 46
Datum upisa : 30.12.2012
Godina : 30
Luna034 ::Ao zelite pitomu pticu,mislim da je najbolja odluka uzeti rucno hranjenog,posto vidim da deca imaju zelju da ga maze,igraju se sa njim,itd..
Hvala Luna.
Ovi na slici su preslatki (koliko su stari?)
Verujem da je veliki napor ručno ih othraniti, i da to treba da košta... Samo što moram da vodim računa o budžetu.
Dakle, modifikujemo pretragu:
Mali Aleksandar, mužjak, ručno hranjen.
Kako, kada i gde da kupim
I proširujem pitanja:
- Kada mali Aleksandar koji je ručno hranjen počinje samostalno da se hrani? Sa koliko meseci starosti ga je najsigurnije kupiti? Pretpostavljam da je za tog papagaja i sama promena okoline (novi vlasnik) stres sam za sebe.
Hvala
Postovani Bobane ima dosta odgajivaca ovde pa ce vam se neko vec javiti.Imate na forumu dosta o malim Aleksima pa cete nesto vec naci.Pozdrav i dobro dosli
Ikac- Broj poruka : 290
Datum upisa : 27.11.2012
Tu sliku sam nasla na netu-u.
Ovde imate oglas ako ne zelis rucno hranjenog,pise da su relativno pitomi http://zooberza.poljomasine.net/zoOglasi.aspx?idkat=3
A i najbolje da se raspitate ovde,nadjite stranicu mali aleksandar i ima tu dosta odgajivaca pa se posavetujte sa njima.
Ovde imate oglas ako ne zelis rucno hranjenog,pise da su relativno pitomi http://zooberza.poljomasine.net/zoOglasi.aspx?idkat=3
A i najbolje da se raspitate ovde,nadjite stranicu mali aleksandar i ima tu dosta odgajivaca pa se posavetujte sa njima.
Za sada sam pronašao dva odgajivača koji će imati ručno hranjene aleksandre, u Titelu (Jun ili Jul) i u Senti (Maj ili April).
Možda iskrsne još nešto u međuvremenu
Hvala na podršci.
Hvala na podršci.
Kako gos se odlucili,javite nam kada ste dobili vaseg malog alexa,i da odmah okacite slike.
Jel znate kako se zove osoba iz Titelaboban.velickovic ::Za sada sam pronašao dva odgajivača koji će imati ručno hranjene aleksandre, u Titelu (Jun ili Jul) i u Senti (Maj ili April).
Hvala na podršci.
Sekereš Stevan- Broj poruka : 572
Datum upisa : 13.09.2011
Godina : 43
Sekereš Stevan ::
Jel znate kako se zove osoba iz Titela
Nisam zapisao ime, evo broja telefona iz oglasa: 0605860778
(nemam još uvek prava da postujem externe linkove pa ne mogu da pošaljem link na sam oglas)
Luna034 ::Kako gos se odlucili,javite nam kada ste dobili vaseg malog alexa,i da odmah okacite slike.
Sigurno
Bice ih i kod mene bilo je predhodnih godina uvek . Mada sad imam malo druge planove za odhranjivanje ali to je ne bitno . Tako da nije iskljuceno da cu i ovu godinu odhraniti kojeg aleksandra za prodaju
Jeste li kupili malog alexa?
Luna034 ::Jeste li kupili malog alexa?
Ne još uvek.
Nekoliko odgajivača mi je reklo da će imati mlade ručno hranjene krajem aprila i u maju maju.
Tako da nestrpljivo čekamo... (i istražujemo pomalo).
Ako neko sa foruma zna još nekog pouzdanog odgajivača koji ručno othranjuje male alekse, i želi da da preporuku, unapred se zahvaljujem
Pozdrav,
Odgajivačnica u Sremčici "Aratinga i drugari" trenutno ima male aleksandre, koje vlasnik ručno hrani.
Idem ovih dana da ih pogledam. Jel neko ima iskustva (pozitivna/negativna) sa ovim odgajivačem?
Takođe sam imao "čudan" razgovor sa gospodinom Jakovljevićem (odgajivačnica Jakovljević, Beograd), koji tvrdi da "niko ručno ne hrani male aleksandre jer to nije isplativo jer se puno truda ulaže, pa se ručno hrane samo skupi veliki papagaji, i da su svi koji tvrde da ručno hrane male aleksandre obični prevaranti" ? ?
Idem ovih dana da ih pogledam. Jel neko ima iskustva (pozitivna/negativna) sa ovim odgajivačem?
Takođe sam imao "čudan" razgovor sa gospodinom Jakovljevićem (odgajivačnica Jakovljević, Beograd), koji tvrdi da "niko ručno ne hrani male aleksandre jer to nije isplativo jer se puno truda ulaže, pa se ručno hrane samo skupi veliki papagaji, i da su svi koji tvrde da ručno hrane male aleksandre obični prevaranti" ? ?
boban.velickovic ::Odgajivačnica u Sremčici "Aratinga i drugari" trenutno ima male aleksandre, koje vlasnik ručno hrani.
Na tog Jakovljevica su se mnogi zalili, tj. na njegovo ponasanje, sa ovim samo mogu da zakljucim da on zeli da ti proda neku svoju pticu nista drugo
[quote="Admin"]
Verovatno, ali po svemu sudeći, teško.
boban.velickovic ::Na tog Jakovljevica su se mnogi zalili, tj. na njegovo ponasanje, sa ovim samo mogu da zakljucim da on zeli da ti proda neku svoju pticu nista drugo
Verovatno, ali po svemu sudeći, teško.
Na jednom sam forumu cak naleteo i poruku od nekog ko je hteo da kupi nimfu od njega za koju je doticni trazio 3 puta vecu cenu, sta radi marketing postane popularan i dize cenu kako mu je volja
Uhhh onda sam ja veliki prevarant hahahaha,ne moj da slusas budale.Ja ih rucno hranim zato sto ih volim i nisu zahtevni.boban.velickovic ::Odgajivačnica u Sremčici "Aratinga i drugari" trenutno ima male aleksandre, koje vlasnik ručno hrani.
Josić- Moderator
- Broj poruka : 596
Datum upisa : 07.01.2010
Godina : 31
[quote="Josić"]
Ovo je ipak tema OGLASI PONUDA I POTRAŽNJA,malo ste otišli od teme
Uhhh onda sam ja veliki prevarant hahahaha,ne moj da slusas budale.Ja ih rucno hranim zato sto ih volim i nisu zahtevni.boban.velickovic ::Odgajivačnica u Sremčici "Aratinga i drugari" trenutno ima male aleksandre, koje vlasnik ručno hrani.
Ovo je ipak tema OGLASI PONUDA I POTRAŽNJA,malo ste otišli od teme
Sekereš Stevan- Broj poruka : 572
Datum upisa : 13.09.2011
Godina : 43
Juče sam dogovorio sa odgajivačnicom Aratinga i drugari da mi ručno prehrane jednog malog zelenog aleksandra.
Ptići su se izlegli, pa će u narednih desetak dana početi sa ručnim hranjenjem.
Poslaću slike u narednom periodu u nekoj drugoj temi.
Danas sam već kupio kavez.. (post o tome ću napisati u temi kavez za malog aleksandra).
Hvala na svim savetima.
Ptići su se izlegli, pa će u narednih desetak dana početi sa ručnim hranjenjem.
Poslaću slike u narednom periodu u nekoj drugoj temi.
Danas sam već kupio kavez.. (post o tome ću napisati u temi kavez za malog aleksandra).
Hvala na svim savetima.
Similar topics
» Mali Aleksandar
» Rucno hranjeni mali aleksandar
» Mali Aleksandar
» Mali Aleksandar
» M.Aleksandar....KUPUJEM....
» Rucno hranjeni mali aleksandar
» Mali Aleksandar
» Mali Aleksandar