Bolesti kod tigrica
Parrot World :: Razno :: Razne teme
Strana 1 od 1
Bolesti kod tigrica
Mozete pisati o svemu o tigricama.Mene zanima ako su zenka ili muzijak oboleli od neke gljivicne infekcije,bakterija,parazita i slicno da li ce i mladi imati bolest jer su u kontaktu sa odraslima.
Znam kada nesto nije u redu sa pticom.Nije nista ozbiljno sa ovim mojim malim jatom(8 komada) ali uocavam promene verovatno jer su ptice bile u kontaktu sa peskom sa podloge.
Nisu sve zarazene vec samo one koje se klukaju medjusobno.Vidim da je perje malo redje pogotovo na glavi(celu),ptice preferiraju stajati na jednoj nozi(2 zenke tacnije),izmet im je malo redji.
Sad posto su se vec sparili i imaju kucice i davam im mix sa kuvanim jajima ne bi da krenem u reprodukciju dok se ne uverim da su svi zdravi a znam da nisu.
Verovatno je nesto bakterijski ne samo zbog peska vec i zbog drvene volijere,teze za cistiti a mokracu upija pa pozuti....Drvo na kojem stoje je ukakano i ja ga perem na svake 2 nedelje ali oni nastavljaju da trlaju kljun od to drvo i sve u kavezu pa je mozda i to uzrok.
Zanima me neki 100% provereni veterinari u Novom Sadu.Necu tamo da odem platim a ono kaze sve u redu.Pustim ih u reprodukciju a ono ptici zarazeni.
Hvala.
Znam kada nesto nije u redu sa pticom.Nije nista ozbiljno sa ovim mojim malim jatom(8 komada) ali uocavam promene verovatno jer su ptice bile u kontaktu sa peskom sa podloge.
Nisu sve zarazene vec samo one koje se klukaju medjusobno.Vidim da je perje malo redje pogotovo na glavi(celu),ptice preferiraju stajati na jednoj nozi(2 zenke tacnije),izmet im je malo redji.
Sad posto su se vec sparili i imaju kucice i davam im mix sa kuvanim jajima ne bi da krenem u reprodukciju dok se ne uverim da su svi zdravi a znam da nisu.
Verovatno je nesto bakterijski ne samo zbog peska vec i zbog drvene volijere,teze za cistiti a mokracu upija pa pozuti....Drvo na kojem stoje je ukakano i ja ga perem na svake 2 nedelje ali oni nastavljaju da trlaju kljun od to drvo i sve u kavezu pa je mozda i to uzrok.
Zanima me neki 100% provereni veterinari u Novom Sadu.Necu tamo da odem platim a ono kaze sve u redu.Pustim ih u reprodukciju a ono ptici zarazeni.
Hvala.
Crvena Tigrica- Broj poruka : 53
Datum upisa : 16.03.2014
Godina : 30
Re: Bolesti kod tigrica
Odavno sam odveo ptice veterinaru samo mi bilo mrsko da postavim.
Uradio sam analizu na NS VET
Branislava Borote 2 Bistrica Novi Sad
+381 21 493 007
nsvet@neobee.net
www.nsvet.rs
Ptice su imale eserihiju i to neki zeznutu...
Dobio sam ovaj lek:
http://postimg.org/image/5eh7w3r0b/
http://postimg.org/image/gfcd14j97/
mediflox oral
Daje se 12 kapi na 1 litar vode i menja se svaki dan,daje se od 3 do 5 dana.
Crvena Tigrica- Broj poruka : 53
Datum upisa : 16.03.2014
Godina : 30
Parrot World :: Razno :: Razne teme
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu